Top 5 kleine en compacte keukenmachines

Wil je een keukenmachine aanschaffen maar heb je niet zo’n grote keuken? Ontdek hier de meest verkochte compacte keukenmachines met een mengkom van 5 liter of kleiner. Prima voor jou én ook nog eens beter voor je portemonnee!

1. Bosch MUM54 keukenmachine

Op zoek naar een compacte keukenmachine met goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is de Bosch MUM5 keukenmachine een echte aanrader. Deze keukenmachine werd in juni 2020 uitgeroepen tot Beste Koop Keukenmachine. De Bosch MUM5 keukenmachine is het perfecte instapmodel als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteit keukenmachine die toch compact is én over alle functionaliteiten beschikt die je verwacht van een keukenmachine. Deze mixer heeft een krachtig vermogen van 900 watt, waardoor beslag en deeg eenvoudig, volautomatisch tot een mooi geheel wordt gekneed. De keukenmachine wordt geleverd met diverse opzetstukken om je machine om te toveren tot een foodprocessor. Daardoor kun je met deze machine zonder problemen ingrediënten snijden en raspen. De RVS-mengkom (3,9 liter) is een kom die je in de afwasmachine kunt wassen, zonder dat de kom beschadigd raakt. Deze keukenmachine wordt geleverd met een zogenaamd antispatdeksel, waardoor alle ingrediënten netjes in de kom blijven. Zo houd je je keuken schoon! Net als de mengkom kunnen ook alle opzetstukken in de vaatwasser gewassen worden. Wel zo handig!

2. Bestron AKM900CO Keukenmachine

De Bestron AKM900CO is een kleine keukenmachine uit de Copper Collection van Bestron. Niet alleen is deze staande mixer stijlvol, maar ook nog eens erg compact. Ideaal voor iedereen die dol is op bakken, maar een keukenmachine zoekt die niet te veel ruimte inneemt op het aanrecht. Met een mengkom van 2,5 liter is dit één van de kleinste keukenmachines die er is. Door het hoge vermogen van 1.000 Watt is deze keukenmachine ook in het bijzonder geschikt om deeg te kneden. En dat voor een hele fijne prijs!
Bestron kleine keukenmachine

3. Bosch MUM 58 & 59 serie Keukenmachine

De MUM 5 keukenmachine van Bosch komt als één van de beste keukenmachines uit de jaarlijkse keukenmachinetest van de Consumentenbond. En dat niet alleen, hij is ook nog lekker klein. Deze veelzijdige keukenmachine laat al twee jaar op rij alle concurrentie achter zich en wordt geprezen om de krachtige prestaties, het strakke design en de 3D Planetary Mixing functionaliteit waarmee elke centimeter van de mengkom bereikt wordt.

De Bosch MUM 58 & 59 keukenmachines hebben een mengkom met een inhoud van 3,9 liter en een vermogen van 1000 Watt. De mengkom is ruim genoeg voor het bereiden van cakebeslag tot 2,7 kilo en deeg tot 1,9 kilo. Deze kleine keukenmachine kun je uitbreiden met allerlei extra’s zoals met gardes, een kneedhaak, een blender, citruspers en hakmolen.  

4. Kenwood kMix keukenmachine

De kMix KMX750 keukenmachine van Kenwood heeft een krachtige motor van 1000 Watt en zes verschillende snelheden. De mengkom heeft een inhoud van 5 liter en is daarmee één van de ruimste keukenmachines in dit artikel, maar toch nog steeds compact te noemen.

In de RVS-mengkom kun je tot wel 2,7 kilo beslag mixen of kneden. 

Kenwood Keukenmachine

5. Bourgini Classic Kitchen Chef keukenmachine

Deze Bourgini keukenmachine is compact, betaalbaar én super krachtig. Met een motor van 1250 Watt kun is deze keukenmachine bijvoorbeeld goed geschikt voor het maken van taartdeeg, beslag, slagroom en veel andere baksels. De keukenmachine bevat een grote roestvrijstalen kom van 4,5 liter en heeft 6 snelheden en pulseknop. Door de dubbele roterende mixbeweging bereikt de keukenmachine alle randen van de kom. De roestvrijstalen mixer en mengkom zijn vaatwasserbestendig. 

Blokker keukenmachine

Keukenmachine voor kleine bereidingen

Een keukenmachine: een geweldig apparaat en écht een aanwinst voor jouw keuken, maar ook een aanwinst die direct een groot gedeelte van jouw aanrechtblad inneemt. En tja, de werkruimte die jouw nieuwe keukenmachine opslokt, kun je niet altijd missen. Wel zo fijn dat er gelukkig ook een groot assortiment aan compacte keukenmachines is die klein, maar enorm fijn zijn!

Deze keukenmachines zijn geschikt voor kleine bereidingen. Dat wil zeggen: bereidingen waar je een mengkom tot maximaal 5 liter voor nodig hebt. Met een mengkom van 5 liter kun je een prima beslag maken voor standaard taarten en cakes. Als de keukenmachine ook beschikt over deeghaken, is een keukenmachine met mengkom tot 5 liter ook geschikt voor broden en kleine pizza’s. 

Waarom een kleine keukenmachine?

Een kleine keukenmachine is geschikt voor jou als je:

  • … weinig ruimte in de keuken hebt.
  • … een keukenmachine slechts af en toe gebruikt voor het bereiden van kleine taarten of cakes.
  • … een kleiner budget hebt voor een keukenmachine, kleine keukenmachines zijn immers vaak goedkoper.
  • … de keukenmachine makkelijk wil kunnen verplaatsen. Kleine keukenmachines zijn meestal lichter dan grote keukenmachines.

Benieuwd wat de beste keukenmachine voor jou is? Bekijk op deze pagina vijf populaire kleine keukenmachines en vergelijk de functionaliteiten, hulpstukken en prijs.

Compacte keukenmachines tot 5 liter

Op deze pagina hebben we de beste compacte keukenmachines voor je verzameld. Deze keukenmachines hebben een mengkom die een inhoud van maximaal 5 liter heeft. Daardoor heb je nog steeds een mengkom die groot genoeg is voor het bereiden van deeg en beslag, maar neemt de keukenmachine niet te veel ruimte in in de keuken.

In een compacte keukenmachine met een mengkom van 5 liter kun je vaak tot wel 3 kilo deeg of beslag mengen. Ruim genoeg dus, om een lekkere taart, pizza of cake op tafel te zetten!

Zoek je een kleine foodprocessor voor het maken van lekkere soepen, sauzen en andere gerechten?  Bekijk hier dan de 5 beste kleine foodprocessors die we voor je hebben verzameld.

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: