Top 5 compacte foodprocessors

Op zoek naar een kleine foodprocessor? Een terechte zoektocht! Een mini foodprocessor versnelt het kookproces, zo kun je met één apparaat snijden, raspen, hakken en nog veel meer! In dit artikel lees vind je de vijf beste foodprocessors met een inhoud tot 4 liter.

1. Bosch MCM3501M MultiTalent foodprocessor

De Multitalent foodprocessor van Bosch beschikt over liefst 50 verschillende functies waaronder snijden, malen, hakken, raspen en mengen. De mini foodprocessor bevat ook een hakmolen om bijvoorbeeld gemalen koffiebonen te creëren. 

De losse accessoires en onderdelen kunnen probleemloos in de vaatwasser, zo bespaart het apparaat je de moeite om te wroeten tussen de blendermessen. De accessoires kunnen worden bewaard in de mengkom met een inhoud van 2,3 liter. Zo zijn de accessoires altijd binnen bereik en ben je er geen tot weinig extra ruimte aan kwijt.

Bosch MCM3501M MultiTalent 3

2. Philips Daily HR7320 foodprocessor

De Philips Daily is een foodprocessor van klein formaat dat het mogelijk maakt om het kookproces te versnellen. Met de kleine foodprocessor ben je niet alleen in staat om heerlijke smoothies, milkshakes en sauzen te maken, maar zorgt de snij- en raspschijf voor nog een manier om je ingrediënten te bewerken. Datzelfde geldt voor de pulsestand waarover de foodprocessor beschikt, hierbij geeft het apparaat een korte, extra krachtstoot om harde ingrediënten te verpulveren.

Alle onderdelen zijn gemakkelijk apart te halen en eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

Philips Daily HR7320/00 – Foodprocessor

3. Philips VIVA HR7510 foodprocessor

Met deze kleine foodprocessor, die over een vermogen van 800 Watt beschikt, is het drastisch versnellen van het kookproces gegarandeerd.

De Philips VIVA foodprocessor komt met meer dan 29 functies, je kunt ongelimiteerd maaltijden, brood, saus, sap en nog veel meer blijven maken. De combinatie van de grote vultrechter en de PowerChop-technologie zorgen ervoor dat je de ingrediënten vrijwel in huidige staat in de kleine foodprocessor kunt stoppen.

4. Kenwood Multipro Compact+ foodprocessor

De unieke Kenwood Multipro Compact+ past met haar compacte vormgeving en vermogen van 800 Watt in vrijwel iedere keuken. De mini foodprocessor is met haar meegeleverde accessoires in te zetten in vrijwel alle kookklussen. Zo komt het naast de blender met een inhoud van 1,2 liter en de to-go beker met snij- en raspschijven, een hakmolen, een citruspers en extra gardes. Het apparaat werd al eerder beschreven als uniek, dat komt voornamelijk vanwege het gegeven dat de processor van Kenwood beschikt over een ingebouwde weegschaal met een digitaal scherm.

5. KitchenAid Mini foodprocessor

De KitchenAid Mini foodprocessor is eenvoudig te gebruiken en bespaart nog eens enorm veel ruimte, kijkend naar de ruimte die je kwijt zou zijn wanneer je het hakken, pureren en mengen los van elkaar zou doen. Blijf in controle over de uitkomst van je ingrediënten middels de twee snelheden en pulsefunctie waarover het apparaat beschikt. Stop het fruit en de groente in de 830 milliliter mengkom van de KitchenAid Mini foodprocessor en hak, meng of pureer tot het gewenste resultaat.

De mengkom, het deksel en het RVS mes zijn ieder vaatwasserbestendig, waar de basis gemakkelijk schoon te vegen is. Alle losse onderdelen passen in de mengkom en het snoer past goed onder het apparaat, dit maakt de KitchenAid Mini foodprocessor makkelijk op te bergen.

Op zoek naar een kleine keukenmixer voor het bereiden van deeg, het kloppen van slagroom of beslag voor cakes en taarten? Bekijk dan de beste kleine keukenmachines die we voor je hebben verzameld.

Waarom een kleine foodprocessor?

Een kleine foodprocessor is ideaal als je:

  • Niet veel ruimte hebt in de keuken;
  • Een foodprocessor makkelijk wil kunnen opbergen in een keukenkastje;
  • Een foodprocessor maar af en toe gebruikt voor kleine bereidingen;
  • Niet te veel geld uit wil geven aan een foodprocessor.

Een compacte foodprocessor heeft niet alleen functionele voordelen, het is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Wat een kleine foodprocessor is vaak ook een stuk goedkoper dan een grotere foodprocessor die van veel meer functionaliteiten is voorzien. Zeker als je je foodprocessor toch maar af en toe gebruikt, wil je misschien niet te veel geld kwijt zijn aan een nieuwe foodprocessor.