Verschillen KitchenAid Professional, Artisan & Classic Keukenmachine

Wil je een keukenmachine kopen van het prachtige, luxueuze merk KitchenAid? Maar twijfel je tussen de bekende modellen Classic, Artisan & Professional? Op deze pagina ontdek je wat de verschillen zijn tussen deze modellen.  

Over de KitchenAid keukenmachines

KitchenAid is een golden oldie, want het merk stamt uit 1919 (!). In dat jaar werd de allereerste KitchenAid mixer ontwikkeld en op de markt gebracht, genaamd de “H5 eierklopper”. De merknaam KitchenAid zoals we die vandaag de dag kennen, kwam tot stand nadat een testpersoon aan één van de bedrijfsleiders verklaarde dat de eierklopper ‘the best kitchen aid I ever had!’  was. De designs van de keukenmachines van KitchenAid zijn de afgelopen 100 jaar nauwelijks veranderd, en dat maakt dit merk juist zo tof. De retro designs zijn – naast de kwaliteit van de machines – één van de belangrijkste redenen waarom de machines van dit merk zo geliefd zijn. De collectie keukenmachines van KitchenAid bestaat uit drie typen keukenmachines:
  1. KitchenAid Classic – vanaf €397,-
  2. KitchenAid Artisan – vanaf €569,-
  3. KitchenAid Professional – vanaf €799,-
Qua uiterlijk lijken ze alledrie op elkaar, maar niet alleen de prijs, ook de functionaliteiten en het aantal accessoires verschillen sterk van elkaar. In dit artikel vertellen we je wat die verschillen zijn, kun je de drie keukenmachines met elkaar vergelijken en ontdek je welke KitchenAid keukenmachine geschikt is voor jou!

KitchenAid Classic

De KitchenAid Classic wordt ook wel gezien als het instapmodel keukenmachine van KitchenAid. Dit is dan ook het goedkoopste model van KitchenAid. Je herkent deze machine – naast het lage prijskaartje – aan de kom zonder handvat. Vroeger was deze mixer alleen in het wit verkrijgbaar, maar tegenwoordig kun je de Classic ook kopen in het zwart. Deze keukenmachine is volgens het merk perfect voor de startende bakker/kok en kan lichte tot medium hoeveelheden beslag aan. De RVS-mengkom heeft een inhoud van 4,3 liter en is daarmee ook de kleinste mengkom van deze drie. De machine wordt geleverd met slechts één opzetstuk (een garde) is niet geschikt om brood- of pizzadeeg te kneden, de Artisan en Professional kunnen dat wel.

KitchenAid Artisan

De KitchenAid Artisan wordt gezien als het meest bekende model van KitchenAid. Op het eerste oog lijkt hij misschien op de Classic, maar het grote verschil zit in de mengkom (de Artisan heeft namelijk een kom met handvat én is met haar 4,8 liter wat groter) en de accessoires die bij deze keukenmachine worden meegeleverd.  is het meest bekende model. Hij is beschikbaar in verschillende varianten en het verschil zit in de inhoud van de mengkom en bijgeleverde accessoires. 

De Classic wordt namelijk met alleen een garde geleverd, maar de Artisan beschikt ook standaard over een klopper en deeghaak in de verpakking. Daarnaast kun je de Artisan optioneel uitbreiden met andere opzetstukken die je los kunt kopen.

Binnen de Artisan-serie zijn verschillende typen machines te onderscheiden die elk geleverd worden met diverse accessoires en verkrijgbaar zijn in meer dan 20 verschillende kleuren. Van neutraal zwart of wit tot hippe kleuren zoals lichtroze of mintgroen. Er is ongetwijfeld een kleur die mooi staat in jouw keuken!

KitchenAid Professional

De naam van deze keukenmachine verklapt het al een beetje, de KitchenAid Professional is er één voor échte pro’s in de keuken. Deze keukenmachine is een echte droommachine met haar superruimte mengkom van 6,9 liter, 6 snelheden, een motor van 1,3 pk (!) en diverse opzetstukken. Net als de Artisan wordt de KitchenAid Professional standaard geleverd met een garde, klopper en deeghaak.

Door het krachtige vermogen is de Professional bijzonder geschikt voor het langdurig kneden van zwaar deeg en bewerk je grote hoeveelheden ingrediënten tegelijkertijd. Ideaal wanneer je een groot gezin hebt of het gewoon leuk vindt om voor grote groepen te koken. 

KitchenAid keukenmachines vergelijken

Wil je in één overzicht zien welke keukenmachine van KitchenAid geschikt is voor jou? We vergelijken de Classic, Artisan en Professional op de belangrijkste factoren.

Functionaliteiten KitchenAid Classic KitchenAid Artisan KitchenAid Professional
Vermogen 275 Watt 300 Watt 325 Watt
Mengkom (inhoud) 4,3 liter 4,8 liter 6,9 liter
Standaard accessoires Draadgarde, kneedhaak & platte menghaak Draadgarde, kneedhaak & platte menghaak Draadgarde, kneedhaak & platte menghaak
Geschikt voor Mengen en kloppen, kneden van licht deeg zoals koekjesdeeg Mengen en kloppen, kneden van deeg Mengen en kloppen, langdurig kneden van zwaar deeg
Kenmerken Budgetmodel van KitchenAid, basismodel Veel gebruiksgemak, verkrijgbaar in meer dan 20 kleuren Voor de echte professionals, voor zwaar en langdurig kneedwerk
Online kopen Check prijs bij bol.com Check prijs bij bol.com Check prijs bij bol.com

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: