Keukenmachine accessoires: 8 populaire extra's

Wil je jouw keukenmachine uitbreiden met extra opzetstukken? Of ben je een onderdeel verloren? Doordat je jouw machine makkelijk kunt uitbreiden met nieuwe opzetstukken en accessoires, maak je jouw keukenmachine extra veelzijdig. Dit zijn de 8 populairste hulpstukken voor jouw keukenmachine.

Een kleine kanttekening voordat je spontaan accessoires gaat bestellen: let goed op dat het accessoire dat je wil bestellen past op jouw keukenmachine! Bij de omschrijving van de accessoires, staat vaak aangegeven op welk merk keukenmachine en welk type je het opzetstuk kunt zetten. Lees dus goed, zo voorkom je een miskoop!

Naar welk accessoire ben je op zoek?

Extra gardes en kloppers als hulpstuk

Kloppen en mixen: dé standaardfunctionaliteit van een keukenmachine. Zo’n keukenmachine is dan ook niet voor niets een echte musthave voor iedereen die graag taarten, cakes en koekjes maakt. Een keukenmachine beschikt dan ook vrijwel altijd standaard over één of twee gardes, maar foodprocessors niet altijd. Voor een foodprocessor kun je in sommige gevallen een garde of klopper als opzetstuk kopen, waardoor je je foodprocessor ook kunt inzetten om beslag te maken. Je handmixer kun je dus in de kast laten of verkopen, want je hebt vanaf nu nog maar één apparaat nodig voor alle klussen in de keuken.

Deeghaak

Deeg kneden: als je het wel eens hebt gedaan, dan weet je dat dat geen simpel klusje is. Je bent een lange tijd bezig om het deeg te kneden en soepel te maken, zodat het daarna goed kan rijzen in de oven. Spierpijn in je armen of schouders na een middagje bakken, is dan ook niet vreemd. Als je een keukenmachine hebt, hoef je je nooit meer fysiek in te spannen om deeg te kneden. De machine doet dat namelijk voor jou! Tenminste, als je over de juiste deeghaken beschikt voor jouw keukenmachine. Je zet de deeghaken aan jouw machine, drukt de knop in op de gewenste stand en kunt ondertussen een boek lezen of je favoriete serie kijken. Na een tijdje kom je terug en het deeg is voor jou gekneed. Hoe makkelijk is dat?!

Blender

Misschien heb je al een blender in huis, maar wist je dat je jouw keukenmachine ook kunt uitbreiden met een blender? Zeker wanneer je nog niet over een blender beschikt, is dit een hele waardevolle toevoeging aan jouw keukenmachine. Met een blender maak je bijvoorbeeld heerlijke, gezonde smoothies. Zo kom je in één keer aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en/of fruit, ideaal! Het maken van smoothies is de meest bekende functionaliteit van een blender, maar je kunt er nog veel meer mee. Denk bijvoorbeeld aan het maken van:
  • Soepen
  • Sauzen
  • Babyhapjes
  • Gecrushte ijsblokjes voor cocktails
Kortom: een blender is super multifunctioneel en een hele leuke accessoire voor jouw keukenmachine. Bekijk hier keukenmachines met blender. Zit jouw keukenmachine er ook tussen?

Citruspers

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke, versgeperste jus d’orange bij het ontbijt in het weekend? Je kunt zelf aan de slag met een handpers, maar als het persen automatisch gebeurt, is dat wel zo makkelijk. Je kunt daarvoor een automatische citruspers aanschaffen, maar dat betekent dat je wéér een keukenapparaat hebt dat veel ruimte inneemt in de keuken. Niet bepaald handig… En als je dan toch al een keukenmachine hebt, dan kun je net zo goed een citruspers als opzetstuk kopen! Veel keukenmachines zijn al standaard uitgerust met een citruspers. Niet alleen superhandig voor sinaasappels trouwens, maar ook voor het persen van citroenen en andere citrusvruchten. Shop nu een citruspers voor jouw keukenmachine.

Snij- en raspschijven

Groenten raspen of snijden is nog nooit zo makkelijk geweest met snij- en raspschijven. Veel foodprocessors beschikken al standaard over één of meerdere van deze schijven, maar keukenmachines lang niet altijd. Gelukkig kun je voor veel keukenmachines losse schijven kopen om jouw ingrediënten te raspen en schaven.

Hakmolen

Wil je zelf noten of kruiden hakken? Dan moet je wel heel goed zijn met een scherp keukenmes of andere tactiek. Als je een keukenmachine met hakmolen hebt, heb je geen enkele kennis of kunde van ingrediënten hakken nodig. Je voegt de ingrediënten toen in de menkom, doet de deksel erop (dit is een essentiële stap om te voorkomen dat jouw hele keuken onder het eten zit!) en drukt de gewenste stand in. Even wachten… en in slechts een paar seconden zijn jouw ingrediënten fijngehakt in de hakmolen.

Vleesmolen

Voeg een vleesmolen toe aan je keukenmachine en je wordt direct een ware professional in de keuken. Want werken met zo’n accessoire, dat is niet voor iedereen weggelegd. Met een vleesmolen kun je zowel rauw vlees als gekookt vlees malen. De naam is wellicht wat verwarrend, want wist je dat je een vleesmolen ook kunt gebruiken om vis of groenten te verwerken?

Frietjesschijf

Het kan niet gek genoeg: zelfs je eigen friet kun je maken met een keukenmachine! Voor de keukenmachines uit de populaire MUM4-serie van Bosch kun je een opzetstuk kopen (schijf voor frietjes) om van aardappelen frietjes te maken. Hoe leuk is dat?! Ook leuk om eens te proberen: zelfgemaakte zoete aardappelfriet. Succes gegarandeerd!

Hulpstukken voor elke keukenmachine

Zoals we in de introductie van dit artikel al vertelden: let goed op of het opzetstuk dat je hebt gespot daadwerkelijk past op jouw keukenmachine. We hebben het alvast makkelijk voor je gemaakt door de accessoires per merk te verzamelen. Selecteer de keukenmachine die je hebt en ontdek het uitgebreide assortiment aan accessoires voor jouw keukenmachine.

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: