RVS koekenpannen zijn enorm populair. Deze roestvrijstalen koekenpannen zijn namelijk gezond en duurzaam om mee te koken. Ze bevatten geen schadelijke stoffen. En roestvrij staal reageert niet met voedsel zoals sommige andere materialen. Hierdoor bereid je veilig de meest smakelijke gerechten. Daarnaast zijn deze pannen heel robuust, corrosiebestendig, en maak je ze eenvoudig schoon. Niet zo gek dus dat deze pannen zo populair zijn!
De prijzen van koekenpannen van roestvrij staal liggen ver uiteen. Zo heb je een goedkope RVS koekenpan al voor rond de 35 euro. Terwijl de luxe professionele modellen tot 250 euro kosten. Deze verschillen liggen aan de kwaliteit van het staal. Maar ook aan andere moderne technologieën die in roestvrijstalen pannen worden verwerkt. In onze koopgids zette wij alle verschillen op een rij. Zodat jij eenvoudig de beste RVS pan voor jouw kookstijl kiest.
Beste RVS koekenpannen overzicht
Afbeelding | Award | Actuele Prijs |
---|---|---|
Beste algemene keuze | Check Prijs | |
Meest luxe keuze | Check Prijs | |
Beste keuze voor elk gerecht | Check Prijs | |
Beste pannenset | Check Prijs | |
Beste eco keuze | Check Prijs | |
Beste prijs-kwaliteitverhouding | Check Prijs | |
Beste goedkope keuze | Check Prijs |
De 7 beste RVS koekenpan onderzocht
BK Superior Triply Koekenpan
Deze roestvrijstalen pan van Bk is een must have voor iedere hobbykok. Hij is gemaakt van een speciaal 3-ply systeem. Waarbij er tussen 2 lagen roestvrij edelstaal, een laag aluminium wordt verwerkt. Dit ontwerpt zorgt ervoor dat de pan super snel op temperatuur is en de warmte perfect over je gerecht verspreidt. Daarnaast heeft BK de Evershine technologie voor deze pan gebruikt. Waardoor hij altijd blijft glimmen als nieuw. Ongeacht hoe intensief je de pan gebruikt.
- Dankzij de Evershine technologie blijft de pan glimmen als nieuw
- Geschikt voor de oven tot 250 graden
- Pan warmt snel op dankzij de speciale 3-ply technologie
- Super makkelijk om schoon te maken
- Extra snelle levering
- Pan past niet in kleine ovens door het lange handvat
- Exclusief deksel
Fissler Original Pro
Met deze professionele koekenpan van Fissler til jij jouw kook skills naar een hoger niveau. De pan is ontworpen door echte professionals. En daardoor extra robuust en duurzaam. De RVS handgrepen blijven koud tijdens het koken. En dankzij de speciale Cookstar bodem houdt de pan warmte extra goed vast. Hierdoor bak je jouw gerecht eenvoudig gelijkmatig gaar.
- Mag tot 180 graden in de oven
- Vaatwasser bestendig
- Fissler is een gerenommeerd kwaliteitsmerk
- Handgreep blijft koud tijdens het koken
- Ideaal voor (hobby)koks die eten professioneler willen voorbereiden
- Prijs
- Geen deksel meegeleverd
Multiline Koekenpan Met Spatelset
Met de roestvrijstalen koekenpan van Demeyere bak jij voortaan als een echte pro. Zo eet je met deze pan de hele week de lekkerste gerechten. De pan is namelijk geschikt voor vrijwel elk gerecht. Of het nu vis of vlees is, vega gerechten of gewoon pannenkoeken: het kan allemaal! En dat jaren lang, want deze pan is onverwoestbaar sterk en bakt energiezuinig.
- Inclusief luxe spatelset
- Mag in de vaatwasser
- Onverwoestbaar sterk – beschadigt niet wanneer je een metalen spatel of mes gebruikt
- 30% energiezuiniger - dankzij een bodem die warmte lang vasthoudt
- Silvinox technologie zorgt ervoor dat de pan mooi blijft blinken
- Ook verkrijgbaar in: 20 cm en 24 cm
- Relatief zwaar
- Hoge prijs
Tefal Virtuoso
Deze set bestaat uit twee koekenpannen van hoogwaardig roestvrij staal. Een kleinere koekenpan van 24 cm en een grotere van 28 cm. Deze kwaliteitspannen zijn zeer robuust. Tefal geeft daarom maar liefst 10 jaar garantie. In deze pannen bak je heerlijk krokant. Het dichtschroeien van vlees gaat gemakkelijk. En je bereidt vis en groenten met een heerlijke gekarameliseerde smaak. Zo zijn jouw gerechten vanaf nu nog smaakvoller.
- Met 2 pannen bak je makkelijk tegelijk jouw aardappels en vlees of vis gaar
- Maar liefst 10 jaar garantie
- Stevige geklonken RVS handvat ligt stabiel en veilig in de hand
- Eenvoudig te reinigen
- Niet geschikt voor zeer hoge temperaturen
- Niet geschikt als je slechts 1 pan nodig hebt
Demeyere Ecoline Koekenpan
De Ecoline roestvrijstalen koekenpan van Demeyere is echt eco-friendly. Hij is namelijk zo robuust dat hij een leven lang mee gaat. Daarnaast is de pan ontworpen met een speciale 5 lagen technologie, waardoor hij hitte extra goed vasthoudt. Daardoor kun je het fornuis zachter zetten zodra de pan op temperatuur is en bespaar je dus energie!
- Maar liefst 10 jaar garantie
- Energiezuinig koken
- Handgreep is extra sterk en hygiënisch dankzij een speciale lastechnologie
- Ook te koop in 24 cm en 28 cm
- Geen garantie wanneer de pan in een professionele keuken wordt gebruikt
- Minder geschikt voor pannenkoeken
WMF Professional Koekenpan
Met de WMF RVS koekenpan haal je professionele kwaliteit in huis voor een betaalbare prijs. Met deze pan maak je de lekkerste gerechten. Of je nu een eitje voor bij je ontbijt wil bakken. Of je aan haute cuisine waagt. Met deze pan smaakt het allemaal net wat lekkerder. De pan heeft een prachtige glanzende roestvrijstalen look. En dankzij de handige hoge rand knoei je niet snel saus of kooksappen.
- Niet knoeien dankzij de handige hoge rand
- Cromargan technologie zorgt ervoor dat de pan altijd mooi schijnt
- Licht gewicht – slechts 850 gram
- Maar liefst 5 jaar garantie
- Niet bedoeld voor in de oven
- Geen cool touch handgreep
Hendi Koekenpan
Hendi heeft een hele voordelige RVS koekenpan uitgebracht. Voor een klein budget profiteer je zo toch van bijna alle voordelen van een roestvrijstalen pan. Zo kook je gezond en duurzaam de lekkerste gerechten. De pan heeft bovendien een stevig handvat dat koel blijft tijdens het koken. En de pan is voorzien van een speciale Sandwich bodem waardoor hij warmte goed vasthoudt en geleidt.
- Sandwich bodem – combineert de positieve eigenschappen van RVS, aluminium en chroomstaal
- Energie zuinig dankzij een bodem die naadloos aansluit op de kookplaat
- Mooie gesatineerde afwerking aan de buitenkant
- Stevig handvat dat koel blijft tijdens het koken
- Zeer voordelige prijs
- Minder duurzaam dan een pan van 100% roestvrij staal
- Handvat loopt vol water wanneer hij in de afwasmachine gaat
De beste rvs koekenpan vergeleken
Beste Algemene Keuze | Meest Luxe Keuze | Beste Keuze Voor Elk Gerecht | Beste Pannenset | Beste Eco Keuze | Beste Prijs-Kwaliteitverhouding | Beste Goedkope Keuze | |
BK Superior Triply Koekenpan | Fissler Original Pro | Multiline Koekenpan Met Spatelset | Tefal Virtuoso | Demeyere Ecoline Koekenpan | WMF Professional Koekenpan | Hendi Koekenpan | |
Algemene score | 4,8/5 | 4,7/5 | 4,7/5 | 4,6/5 | 4,7/5 | 4,4/5 | 3,5/5 |
Kwaliteit | 4,9/5 | 5/5 | 5/5 | 4,5/5 | 4,8/5 | 4,5/5 | 3,6/5 |
Deksel | nee | nee | nee | nee | nee | nee | nee |
Warmtebron | Alle | Alle | Alle | Gas, inductie, keramisch, halogeen | Alle | Alle | Alle |
Gewicht | 1 kg | 1.2 kg | 2 kg | 2.6 kg | 1 kg | 0,85 kg | 0.97 kg |
Maat | 24 cm | 24 cm | 20, 21, 24, 28 cm | 24 & 28 cm | 20, 24, 28 cm | 24 cm | 28 cm |
Prijs |
€€ |
€€€€ |
€€€€ |
€€€ |
€€ |
€€ |
€ |
Waar moet je op letten met het kopen van een RVS koekenpan?
- Kwaliteit: De kwaliteit van koekenpannen verschilt. Met name de dikte van een pan is erg belangrijk voor de kwaliteit van de pan. Een dikkere laag roestvrij staal houdt namelijk beter de warmte vast. Daardoor kan de pan de warmte ook gelijkmatiger over het gerecht verdelen.
- Maat: Roestvrijstalen koekenpannen zijn er in veel verschillende maten. Kies de maat die het beste past bij de hoeveelheden voedsel die jij graag bereid.
- Deksel: Niet alle RVS koekenpannen worden geleverd met deksel. Bedenk of een deksel belangrijk is voor de gerechten die jij vaak klaarmaakt.
- Handgreep: Bij de handgreep let je op twee belangrijke dingen. Of het handvat stevig en veilig aan de pan is bevestigd. En of de handgreep comfortabel in jouw hand ligt.
- Warmtebronnen: De meeste RVS koekenpannen mogen op alle kookstellen verwarmd worden. Daarnaast mogen sommige koekenpannen ook in de oven. Waardoor je extra veelzijdig kunt koken. Vind je dit belangrijk, let dan bij aankoop op of de pan in de oven mag.
- Merk: Wanneer je kiest voor een koekenpan van een gerenommeerd merk, ben je verzekerd van een kwaliteit pan. Wil je kiezen voor een voordeligere pan van een minder bekend merk? Lees dan van tevoren goed de reviews van andere consumenten. Zo word je niet teleurgesteld.
- Prijs: De prijzen van RVS koekenpannen liggen erg uiteen. Dit heeft te maken met de grootte van de verschillende koekenpannen. Maar ook met een verschil in kwaliteit. Bij bekende merken betaal je bovendien voor de naamsbekendheid.
De voordelen van een RVS koekenpan
Koekenpannen van roestvrij staal zijn onmisbaar in elke keuken. Ze bieden namelijk een aantal belangrijke voordelen. Waardoor je met plezier gezond en duurzaam kookt.
- Hittebestendig: RVS koekenpannen zijn zeer hittebestendig. Ze verdragen hoge temperaturen zonder te vervormen of verkleuren. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor voedsel wat op hoge temperatuur bereid moet worden. Zoals gebakken vlees.
- Duurzaam: RVS koekenpannen zijn sterk en gaan lang mee. Ze krijgen niet snel deuken of krassen. En zelfs onder hoge temperaturen vervormen of verkleuren ze niet. Daardoor zijn deze pannen een echte duurzame keuze.
- Gezond: Het koken met roestvrijstalen pannen is gezonder dan met veel andere pannen. Roestvrij staal geeft namelijk geen giftige stoffen af tijden het koken. Ook is er geen chemische reactie met bepaalde voedingsstoffen, zoals bij gietijzeren pannen. Daarom kook je in deze pannen veilig en gezond.
- Makkelijk schoon te maken: RVS pannen zijn super eenvoudig om schoon te maken. Ze hebben geen speciale behandeling nodig. En ze mogen gewoon in de vaatwasser.
Mijn eigen ervaring
Vroeger kookten wij thuis alleen met pannen met antiaanbaklaag. Maar nadat de schadelijke gevolgen van Teflon bekend werden stapte wij over op pannen van veilige materialen, zoals gietijzer en roestvrij staal. Hoewel ik gietijzeren pannen super fijn vind om te braden. Kies ik liever voor RVS pannen om te bakken. Deze pannen warmen veel sneller op en geleiden toch goed de warmte. Daardoor worden mijn vlees en groenten gelijkmatig gaar. Ik weet nog dat ik de eerste keren moest wennen aan onze RVS koekenpannen. Ik was zo gewend aan de antiaanbaklaag. Dat ik niet wist dat je vlees ook kunt dichtschroeien, zodat het vanzelf loslaat. Maar inmiddels weet ik precies hoe ik elk gerecht klaarmaak zonder het aan te laten bakken. Een eitje, pannenkoeken, een lekker vers visje: ik bak ze nu allemaal met plezier in een koekenpan van roestvrij staal. Ik kan deze pannen dan ook zeker aanraden. Wel raad ik aan om echt voor een kwaliteit pan te gaan. Daarin is het veel prettiger bakken en leer je sneller hoe je het perfecte stukje vlees bakt zonder antiaanbaklaag. Bovendien gaan deze pannen jarenlang of soms zelfs het hele leven mee.
Conclusie
RVS koekenpannen zijn een duurzame, veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze. Zowel de professionele als thuiskok kookt in deze pannen de lekkerste gerechten. Roestvrij staal verdeeld de warmte goed. En zorgt daardoor dat jouw gerecht perfect gelijkmatig gaat, bakt. Ook is het eenvoudig schoon te maken. En mogen de meeste RVS koekenpannen zelfs in de vaatwasmachine. Ze zijn verder zeer veelzijdig. Zo bak je niet alleen vele verschillende gerechten op de kookplaat. Maar kunnen de meeste RVS pannen ook in de oven. Een koekenpan van RVS is daarom een hele goede investering. De prijzen van deze koekenpannen variëren van 35 à 250 euro. In deze koopgids zette wij voor ieder budget de beste RVS koekenpannen op een rij. Zo vind jij snel de koekenpan die het beste bij jouw wensen past.
Veelgestelde vragen
Kan een roestvrijstalen pan op inductie?
Roestvrijstalen pannen zijn zeer geschikt voor inductie. Een inductieplaat warmt deze pannen snel op en verdeelt de warmte gelijkmatig over jouw gerecht waardoor je eenvoudig alles gelijkmatig gaar bakt.
Zijn RVS pannen gezond?
Ja. In RVS pannen kun je gezond koken. Roestvrij staal geeft namelijk geen schadelijke chemicaliën af. Ook niet wanneer je het verhit of er met een mes of metalen spatel in roert. Daarnaast zijn deze pannen niet-poreus. Daardoor krijgen bacteriën en andere micro-organisme geen kans om te groeien. RVS pannen zijn dus een gezonde keuze wanneer je jouw voedsel wil bereiden.
Welke olie gebruiken om in een RVS pan te bakken?
Gebruik plantaardige oliën, zoals arachideolie, koolzaadolie, of zonnebloemolie. Deze kun je tot hoge temperaturen verhitten. Kokosolie en olijfolie zijn minder geschikt. Deze verbranden namelijk al bij een lage temperatuur.
Wat zijn de beste merken RVS pannen?
Er zijn veel goede merken met roestvrijstalen pannen. Maar enkele van de beste merken zijn: WMF, BK en Demeyere. Deze merken maken hoge kwaliteit RVS pannen met de modernste technologieën.
Waarom bakken met een RVS koekenpan?
Een roestvrijstalen pan is niet alleen heel gezond om mee te bakken. Er komen namelijk geen gevaarlijke chemicaliën vrij tijden het bakken. Hij is ook heel prettig in gebruik, wanneer je weet hoe je hem moet gebruiken. Wanneer je eerst je vlees bijvoorbeeld laat dichtschroeien, komt het daarna los met een heerlijke krokante laag.