Professionele keukenmachine: merken, informatie & tips

Ben jij een echte professional in de keuken en ben je op zoek naar een keukenmachine die daar perfect bij aansluit? Op deze pagina vertellen we je alles over de professionele keukenmachines op de markt van diverse merken en ontdek je welke machine het beste bij jou past.

Professionele Keukenmachine

Dé keukenmachine voor de echte professional

Veel bak- en kookfans beschikken tegenwoordig over een keukenmachine of foodprocessor. Deze handige keukenapparaten nemen een heleboel handmatig werk uit handen en zorgen ervoor dat je in een handomdraai de beste baksels en kookcreaties op tafel zet.

Als je dit artikel leest, dan is de kans groot dat jij ook al over een keukenmachine of foodprocessor beschikt. Misschien heb je een aantal jaar geleden een instapmodel keukenmachine gekocht van een paar tientjes waarmee je licht beslag kunt mixen. Maar als je – zoals jij – zeer regelmatig in de keuken staat en werkt met zwaar deeg of grote taarten maakt, dan is de kans groot dat de keukenmachine die jij destijds aanschafte, niet meer aansluit bij jouw behoeftes.

Je bent dan ook op zoek naar een keukenmachine met meer kracht (en dus een groter vermogen) en andere functionaliteiten die beter aansluiten bij jouw behoeftes als bakprofessional.

Je kunt je voorstellen dat aan zo’n professionele keukenmachine natuurlijk een flink prijskaartje hangt. De meeste professionele keukenmachines variëren qua prijs tussen de €700 en €1000 maar er zijn zelfs uitschieters naar ver boven de €1000. Kortom; als jij zo’n groot bedrag gaat uitgeven aan een keukenmachine, dan wil je er wel zeker van zijn dat je een goede koop doet. We helpen je graag op weg op deze pagina!

Wat is een professionele keukenmachine?

Een professionele keukenmachine is een keukenmachine die doorgaans beschikt over:

  • Een hoog vermogen (vaak vanaf 1250 Watt)
  • Een ruime mengkom (vaak vanaf 4,5 liter met uitschieters tot 7 liter)
  • Deeghaken waarmee zwaar deeg gekneed kan worden

Dankzij deze eigenschappen worden professionele keukenmachines vaak gebruikt voor het bereiden van baksels voor grote gezelschappen. Daarmee is zo’n keukenmachine ook een populaire keuze in restaurants of koffietentjes waar zelf gebak, pizza- of brooddeeg wordt gemaakt.

Professionele keukenmachines met hoog vermogen, ruime mengkom & deeghaken

Bekendste merken professionele keukenmachines

Diverse merken keukenmachines hebben zo’n professionele keukenmachine in hun assortiment. De bekendste merken die dit type keukenmachine aanbieden zijn:

  • KitchenAid
  • Magimix
  • Kenwood

Professionele keukenmachines van KitchenAid

Het bekende merk KitchenAid heeft twee typen keukenmachines in haar assortiment die je tot de professionele keukenmachines mag benoemen. Eén daarvan is de KitchenAid Professional (de naam verklapt het al!) en de ander is de KitchenAid Heavy Duty.

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: