Welke keukenmachines gebruiken de deelnemers van Heel Holland Bakt?

Het is het tv-hoogtepunt voor alle Nederlandse bakfans: Heel Holland Bakt! Al 8 seizoenen lang trekt dit bakprogramma honderdduizenden kijkers per aflevering. Kijk je ook naar Heel Holland Bakt en ben je benieuwd welke keukenmachines de deelnemers gebruiken? Hier ontdek je welke keukenmachines dat zijn én waar je precies dezelfde keukenmachine koopt.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Het zijn de magische woorden van Heel Holland Bakt-presentator André van Duin. Zodra het startsein is gegeven, gaan de amateurbakkers in de uitzending direct aan de slag. De oven wordt voorverwarmd, de ingrediënten worden verzameld én de keukenmachine wordt aangeslingerd.
 
Op de hoek van de werkbank van alle deelnemers, staat de keukenmachine al klaar. Die is echt onmisbaar voor alle de drie baksels die de amateurbakkers elke aflevering moeten maken en presenteren aan de jury: meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden. Want met de tijdsdruk (een slagroomtaart bestaande uit drie lagen in twee uur?!), is een keukenmachine dé redder in nood voor de amateurbakkers die meedoen aan Heel Holland Bakt. Maar welke keukenmachine gebruiken deze bakkers nu precies?

Dit is dé keukenmachine van Heel Holland Bakt

De keukenmachines die worden gebruikt in alle afleveringen van Heel Holland Bakt, zijn van het populaire, retro keukenmerk KitchenAid.
In de afleveringen van Heel Holland Bakt zien we de KitchenAid Artisan voorbij komen: een populaire keukenmachine onder amateurbakkers én professionele bakkers.
Uniek aan deze keukenmachine is de directe aandrijving van de motor: daarom is “maar” 300 Watt vermogen nodig om krachtige prestaties te leveren. Een energiezuinige keukenmachine, dus.
De KitchenAid Artisan heeft verschillende opzetstukken en is daardoor geschikt voor het mixen van beslag, het kloppen van slagroom én het kneden van deeg.
De keukenmachine heeft een ruime mengkom van 4,8 liter. In het seizoen “Heel Holland Bakt nog een keertje” is te zien dat de deelnemers de KitchenAid keukenmachine met doorzichtige mengkom op hun werkblad hebben staan. De doorzichtige kom voor een KitchenAid keukenmachine kun je los bestellen.

Foodprocessors van KitchenAid in Heel Holland Bakt

Naast de keukenmachine, is er nóg een keukenapparaat dat niet mag ontbreken op het aanrechtblad van de Heel Holland Bakt-bakkers: de foodprocessor! Misschien heb je ‘m al gespot in één van de afleveringen. Een foodprocessor wordt door de deelnemers gebruikt om harde ingrediënten, zoals noten, op hoog tempo fijn te hakken. 

De foodprocessors die gebruikt wordt in Heel Holland Bakt, zijn ook van KitchenAid. Zowel foodprocessors als hakmolens van dit merk zien we voorbij komen in de afleveringen. KitchenAid heeft meerdere foodprocessors en hakmolens: 

  • KitchenAid Mini Hakmolen 830 ml
  • KitchenAid Hakmolen 1,19 liter
  • KitchenAid Foodprocessor 1,7 liter
  • KitchenAid Foodprocessor 2,1 lliter
  • KitchenAid Foodprocessor 3,1 liter

Net als de KitchenAid keukenmachine, zijn ook de foodprocessor en hakmolen verkrijgbaar in dezelfde leuke, retro kleurtjes.

Shop de KitchenAid foodprocessor 2,1 liter online:

Andere (nuttige) keukenapparaten

We schrijven reviews over vele (super nuttige) keukenapparaten. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je hier ook blij mee maken: